Het Laatste Nieuws

Posted in Geen categorie / Posted By: Olivier.clincke
27
Aug

Het dancefestival Sterfest op recreatiedomein De Ster heeft zaterdag een mooie start genomen. Hier het verslag van Het Laatste Nieuws.

De allereerste editie kreeg 2.700 bezoekers over de vloer. Het prachtige weer zorgde voor de ideale omstandigheden voor het nieuwe festival, dat uitpakte met drie podia. Het hoofdpodium stond op het strand van De Ster. In totaal passeerden er liefst 39 dj’s. Sterfest startte om 13 uur en sloot om middernacht af. De meeste dancefans zakten wel pas na 19 uur af naar het domein. Organisatoren Olivier Clincke (23) en Diederik Croonenborghs (22) van Replay Events zijn tevreden. “We wisten dat we een berekend risico namen, met een nieuw festival in het al overvolle festivalseizoen. Maar de opportuniteit die dit mooie domein bood, wilden we niet laten liggen. We moesten ongeveer 2.500 bezoekers aantrekken om uit de kosten te geraken. Dat doel hebben we gehaald.”

De meeste bezoekers kwamen uit Sint-Niklaas of van binnen een straal van 20 kilometer. “Goed weer, leuke muziek, een mooie locatie: ideaal dus. We zijn blij dat we er in eigen stad zo’n evenement bij hebben”, klonk het bij veel jongeren.

Ook directeur Pieter Debaets van De Ster blikte tevreden terug. “Het was een heel drukke zaterdag. Er waren veel dagjesmensen door het goeie weer, de waterpoloclub organiseerde een evenement en er was Sterfest. Ik heb alleen maar lovende woorden voor de professionele aanpak van het festival.”

De politie, die met veertig agenten aanwezig was, plukte rond 2 uur wel nog twee zwemmers uit het water. (JVS/PKM)

Bron:
Het Laatste Nieuws